flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

27 березня 2018, 09:39

 

Ружинський  районний суд  Житомирської області  провів «День відкритих дверей»  

23 березня  2018  року, Ружинський  районний суд Житомирської області відкрив свої двері для  учнів 10  класів Ружинської гімназії, яких супроводжували   вчителі:  Волченко Лариса Михайлівна, Пташинська Валентина Миколаївна.  

Відкрила захід заступник керівника апарату (прес-секретар суду) Добровіцька Лариса Станіславівна,   яка розповіла про історію створення суду, його діяльність, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави.

 Лариса Станіславівна провела  гостям невеличку екскурсію судом, в ході якої  з великою цікавістю школярі  відвідали канцелярію суду, кабінети працівників апарату суду, архіву та зали судових засідань.

Також у доступній для дітей формі було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Заступник керівника апарату  розповіла юним відвідувачам  про символи судової влади та наглядно продемонстрували суддівську мантію і нагрудний знак, в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя, розповіли також  про міфологічний символ правосуддя - Феміду.

Учасники у повній мірі ознайомилися з особливостям роботи працівників апарату, набули корисного досвіту, отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

На завершення екскурсії - фото на згадку. 

Покидали приміщення суду школярі, сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

 

Прес-секретар суду