flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо подання декларацій присяжними

09 лютого 2018, 10:22

Щодо подання декларацій присяжними

 

 Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобіганнякорупції» (далі – Закон)  від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1підпункті "а" пункту 2 частинипершоїстатті 3 цього Закону, зобов’язаніщорічно до 1 квітняподавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайтіНаціонального агентства декларацію особи, уповноваженої на виконанняфункційдержавиабомісцевогосамоврядування, за минулийрік за формою, щовизначаєтьсяНаціональним агентством.

Згіднопідпункту ґ пункту 1 статті 3 Закону до суб'єктівдекларування та відповідальності за корупційніправопорушеннявідносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Коло субєктів е-декларуваннявизначене у повідомленні Національного агентства з питаньзапобіганнякорупції.

У зв'язку з наведеним, Ружинськийрайонний суд Житомирськоїобласті нагадує про необхідність подання до 1квітня 2018 рокуприсяжними електронної декларації особи, уповноваженої на виконанняфункційдержавиабомісцевогосамоврядування за 2017 рік. Та про необхідністьзавчасноотриматиелектронно-цифровий  підпис для  заповнення в  подальшому  Е-декларації.

Звертаємоувагу на те, щопорушеннявимогфінансового контролю, умисненедекларуванняабодекларуваннянедостовірноїінформації є корупційнимиправопорушеннями, за якіпередбаченоадміністративну та кримінальнувідповідальність. Наслідкипорушеннявимогфінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративніправопорушення, а декларуваннянедостовірної інформаціїабоумисненеподаннядеклараціїсуб'єктомдекларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.

За повідомленнямпрес-служби суду