flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено оперативну нараду за участі в.о. голови суду, керівника апарату суду та начальника Ружинського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

13 листопада 2020, 09:23

12.11.2020 року було проведено оперативну нараду між керівництвом суду та начальником сектору з питань пробації  Ружинського району.

В ході наради були обговорені питання щодо виконання ухвал суду на складення органом пробації досудових доповідей відносно обвинувачених. У відповідності до чинного законодавства досудова доповідь – це документ, що характеризує обвинуваченого, а також містить інформацію про запропоновану органом пробації міру покарання для особи, яка вчинила злочин. Тому даний документ має важливе значення для суду при розгляді кримінального провадження.

У зв’язку з цим сторонами наради було узгоджено, що строк на складення виконання ухвали суду та, відповідно на складення досудової доповіді, має бути достатній для того, аби зібрати якомога найбільше інформації про обвинуваченого.  Тому узгоджено, що даний строк буде визначатися головуючим суддею, однак має становити як мінімум 15-20 днів.

Одночасно було обговорено і порядок продовження даного строку у разі неможливості своєчасного подання досудової доповіді до суду.

Прес-служба                                                                                                                                                 Ружинського районного суду